No business as usual

Business as usual is 1 van de vaste items in onze podcast. We spreken oktober 2020, de 2e verplichte sluiting voor de Horeca gaat de 2e week in. Natuurlijk kan je blijven dromen en konden we in de zomer een klein beetje geld verdienen op het terras. De realiteit is: ruim 2/3 minder omzet dan 2019, 50% minder medewerkers (van 18 naar 9) en het einde is nog lang niet in zicht.

Abonneer je in je favoriete podcast app

Tot zover de feiten, over naar de kansen. Ik las laatst een artikel over het resetten van je business. Wat doe je als je zaak afbrandt? Ga je alles weer als vanouds opzetten, of grijp je de kans alles op nieuw te ontwikkelen? 2,5 maand geleden zag ik de brand (lees verplichte 2e sluiting) al aankomen. Geen doemdenken, maar realisme. Natuurlijk kan je afwachten, maar dat hebben we na onze vorige (financiële) crisis al geleerd: niet wachten op de wind, maar leer roeien.

Weken hebben we genomen om voor te bereiden op deze periode, drukker dan ooit, en vooral trotser dan ooit. Met het team hebben we pret-boxen ontwikkeld, en filmpjes opgenomen om livestreams en online-teamuitjes aan te kunnen bieden. Tuurlijk is het soms op het gênante af als je je eigen films aan het bewerken bent en je ziet jezelf de Can-Can dansen in een fout pak.

Ondernemen in crisistijd; Yes we Can! (Can:-)