De makers

Wij zijn Dave en Jeroen, in de eerste instantie totaal een ander leven, maar uiteindelijk een enorme parallel: vanuit passie een onderneming gestart. Met diezelfde passie op ons bek gegaan, en met hernieuwde passie vertellen wij ons verhaal. Wij presenteren: De BusinessJam, over pijn en passie bij ondernemen.

dave-kleine.jpg

Dave Kleine

Ik ben als kind al snel in aanraking gekomen met het fenomeen ondernemen. Mijn vader dreigde bij een overname zijn baan te verliezen, en bedacht met 2 companen het idee om het dan maar zelf over te nemen. Ik was toen 8 jaar oud en begon daar met de catering auto’s te wassen. Horecaffer zoals ik het zelf het beste omschrijf. Vanaf die jonge leeftijd tot nu altijd met het vak bezig geweest en met alles eruit te halen. Vele hoogtepunten maar helaas in de recessie flinke klappen gehad. Met hernieuwde moed en hard werken er toch weer bovenop gekomen. In mijn mooie vak in aanraking gekomen met een nieuwe passie, een verlengde van gasten een mooie avond bezorgen; entertainen, optreden en spreken. Gedreven door passie, en zin om mijn verhaal te delen begin ik daarom aan dit nieuwe avontuur samen met Jeroen Gmelich.

Jeroen-Gmelich.jpg

Jeroen Gmelich

Vanaf het eerste moment dat ik de platenkast van mijn ouders ontdekte, was ik verkocht aan muziek! En het zou zomaar eens kunnen zijn dat je mij wel eens bent tegen gekomen op een van de Nederlandse podia, televisie of radio.Van het spelen in een uitputtend veel optredende band, het gitaar bouwen voor Keith Richards, tot mijn rol als expert in het televisie programma The Repair Shop, allemaal heeft het een ding gemeen. Muziek! Door de muziek heb ik vele pieken en dalen mogen ervaren. De een gaat niet zonder de ander. Zakelijke relaties die achteraf niet te vertrouwen waren en het moeten sluiten van mijn muziekwinkel hebben bij mij de nodige sporen achter gelaten.

Langzamerhand kom ik erachter dat ik dankbaar mag zijn voor de diepe dalen in het leven. Vanuit daar kan je weer opstaan met de kennis van hoe het niet moet. Tot naderorde natuurlijk.En in de moeilijkste tijden gaan er altijd weer deuren open, zo ook bij mij! Er kwam iets op mijn pad dat ik nooit voor ogen heb gehad maar enorm veel zingeving in het leven geeft. Iets waarbij ik niet veel de media ben geweest maar de grootste impact heeft op een mensenleven. Wat dat is, hoor je bij De Business Jam.