Een leven lang leren!

Leren, bij de 1 schieten dan de vlekken in hun nek, de ander smacht weer naar die tijd in de schoolbanken. Hoewel je al zeer vroeg in je leven moet beslissen wat je wilt worden en daar dan ook voor naar school gaat, kunnen er flink wat factoren gaan spelen waardoor je tot nieuwe inzichten en wensen komt. Het kan doordat  je je baan verliest of omdat je de kriebels krijgt. Het eerste is zeer actueel door de corona-pandemie.

Abonneer je in je favoriete podcast app

Als je dan terugdenkt, hoe heb jij je lessen ervaren. Duurde een les een eeuwigheid of vloog de tijd voorbij? Dat heeft natuurlijk alles te maken met enthousiasme van jezelf, de motivatie, maar zeer zeker ook met de manier waarop een docent zijn stof overbracht. Hoeveel leraren kun jij je nog herinneren, een vraag die Remco Claassen tijdens een training eens aan ons stelde? Van de gemiddeld 40 docenten die je in je schoolcarrière verslijt, is er slechts 10 % die daadwerkelijk indruk hebben gemaakt. Door humor, vakkennis, en vooral passie deelden zij hun kennis met je.

Gastlessen

Dan had je nog de gastlessen, tegenwoordig gemeengoed, bleven die hangen? Alles valt en staat concreet met de passie van diegene die zijn verhaal brengt. Vol overgave, energiek en met de juiste vakkennis is er heel veel te delen voor de studenten van nu. Ik heb het geluk door mijn vak al meerdere keren een gastles te hebben mogen verzorgen. Of het nu een gastvrijheidsles was of een presentatie over duurzaam ondernemen. Ontzettend veel plezier beleef je aan het overbrengen van je kennis over een bepaald vakgebied.

Tenslotte hebben we zelf ook mogen leren van inspirerende mensen. Dankbaar en verrijkt staan we nu zelf ook op datzelfde podium; klaslokalen, aula’s en koffiekamers. Het maakt niet uit; als we mogen spreken en sparren over de pijn en passie bij ondernemen, dan vergeten we de heimwee naar de banken gelijk. We zijn daar waar we begonnen en hopen de ondernemers van de toekomst iets moois te brengen;

De Businessjam!

Wil je ook een gastles van ons op school? Laat een berichtje achter op reacties@businessjam.nl en we komen graag!

Screenshot_20201116_163434_com.instagram.android.jpg